tirsdag 12. april 2016

Fjelltur til Ben Nevis


På søndag dro jeg til Fort William i Skottland for å gå opp til toppen av Ben Nevis. Dette er det høyeste fjellet i Storbritannia og hele dagen var satt av. Vi fikk høre at det var mye snø og umulig å gå til toppen uten isøks og skikkelig vintersko, men som de nordmennene vi er så kom vi oss til toppen uansett. På toppen ble det Kvikk-lunsj og et lite glass rødvin før turen nedover begynte!

Er det noe som slår følelsen av å nå en topp etter en lang gåtur i fint vær? Tilsammen tok turen oss 7 og en halv time, men da med mange stopp for å nyte sola!Det er ca 18 km tilsammen opp og ned. Effektiv gå-tid var på ca 4 og en halv time. Utsikten på veien opp var fantastisk, en dessverre ble det tåkete på toppen. 

Jeg storkoste meg på turen og vil absolutt anbefale andre å ta denne turen. Men vær så snill å kle deg skikkelig hvis du gjør det. Vi møtte på mennesker i Jeans, joggesko og, min favoritt - Skinnbukse! - på vei oppover. Det er ikke mer enn to uker siden noen måtte bli reddet ned på grunn av værforandringer! 






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar