søndag 8. mai 2016

Vi klarte det!!


I går var det ny ro konkurranse, denne gangen på elva hvor jeg ror til vanlig. Jeg har jo fortalt før om hvor nervøs jeg var for å konkurrere i dobbel, men etter å ha hat en økt i denne båten på søndag, tirsdag og torsdag var vi relativt klare. Målet vårt var aldri å vinne, men å komme gjennom løypa uten å kræsje eller å bli diskvalifisert.

Vi var relativt nervøse (les:kvalme og uten matlyst nervøse!) før løpet vårt skulle starte. Vi var derfor ute i båten alt for tidlig og det hjalp ikke på nervene å sitte i båten å vente. Før vi viste ordet av det var det allikevel vår tur. Vi fikk båten på rett plass og gjorde oss klare... Attention - GO - Og vi satte av gårde. Styringen var litt så som så, men vi var i konkurranse med båten vi konkurrerte mot de første 300m. Så kom brua vi hadde vært nervøse for - Vi klarte å holde oss på vår side av bana, men bare så vidt. Den andre båten gjordet det samme, noe som førte til at årene våres krasja inn i hverandre. Så satt vi der og så på hverandre i noen sekunder mens vi begge lurte på hva vi skulle gjøre nå? Vi lot den andre båten gå først, og etter det så vi de ikke igjen. Resten av bana gikk fint uten noen store problemer, og når vi fik bekreftet at krasjet vårt ikke førte til at vi var diskvalifiserte så var det to fornøyde jenter som gikk i land. Vi hadde klart det vi hadde satt oss som mål, og ikke bare det, vi syns det hadde vært en morsom opplevelse og vi hadde lyst til å gjøre det igjen!

Vår neste konkurranse var bre en time etterpå og denne gangen i 4+, altså en firerbåt med cox hvor vi har en åre hver. Det er denne jeg er stroke på, og bestemmer farta. Vi stilte oss opp og satte avgårde, men den andre båten forsvant i en stor fart, og vi så de ikke igjen før vi begge var godt over mållinja.

Heldigvis hadde vi en konkurranse til for dagen og det var denne konkurransen vi har trent mot. Båten ble rigga om, vi fikk i oss litt mat, også var det ut igjen. Stirling, som vi rodde mot er ikke så ofte med på konkurranser så vi var veldig usikre på hva vi kunne forvente. Vi satte avgårde og så at den andre båten ble lengre og lengre bak oss i konkurransen. Det tok oss allikevel store deler av resten av bana før vi innså at, hey, vi har faktisk mulighet til å vinne!!! Vi krysset mållinja først og vi hadde vunnet vårt første løp noen sinne!! HURRA!! Så var det bare å spise, slappe av og samle energi til finalen - som var tre timer senere.

Tre timer senere gikk vi igjen på vannet. Også denne gangen var vi spente, men vi forventet nok ikke å vinne denne gangen. Vi hadde jo komme sist i de to andre konkurransene vi har rodd i denne båen, så å vinne to løp på rad syns vi nok begge at var litt urealistisk. Vi gjorde oss klare og satte av gårde. Det begynte relativt likt, men så tok den andre båten en liten krabbe, og vi fikk en liten ledelse. Dette ga oss all motivasjonen vi trengte, og etter at halve løpet var ferdig satte vi opp trykket og økte ledelsen vi alt hadde fått. Og krysset mållinjen først - igjen! Og sånn gikk det til at vi vant vårt første løp, og nå ikke regnes som nybegynnere lengre. Utrolig gøy, også fikk vi et fint whiskey glass som premie!! Lykkefølelsen etter gårsdagens seier er der enda!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar